Start page LOUISE NIPPIERD
Idé og bakgrunn for utstillingen «As time goes by» ved Louise Nippierd, 2007.

 

1970-1980. «Peace and Love». Kobber og bomullstråd. Kr:: 11.500,-
1970-1980. «Peace and Love»Flower Power tiden hvor spesielt studenter demonstrerte mot Vietnamkrigen. Kvinnefrigjøringen med p-piller og BH brenning gav nå kvinner friheten til å velge sitt utseende om hun ønsket være en naturlig skjønnhet uten sminke eller kun litt selvbruningskremer og med litt jordfarger, sterke farger var ikke aktuelt. . Håret skulle helst være langt men det kunne være rett, krøllete eller et stort afrohår. Dette var en eksperimentell tid hvor man nøt cannabis og tok syre og hallusinerte. Psykedeliske mønstre, etniske inflytelser, batikk, hekling og makrame og maljer dominerte motebildet.
 
1980-1990. «Heavenly High Hopes». Etset aluminum,lakk og syntet. blonde. Kr: 12.000,-
1980-1990. «Heavenly High Hopes»Dette var jappetiden hvor solariumsbrune mennesker i neonfargede badedrakter hoppet inn i deres leasede Porsher og hadde et utstrakt bruk av plastkort. Madonna brukte undertøy utenpå klærne og sammen med trenden av svart/hvitt foto av kvinner i blondeundertøy som kunstplakater, ble blonder og body stockings inn. Farrah Fawcett Majors frisyre fra Charlies Angels i 1976 ble kopiert, men få hadde tykkelsen og tuppering ble løsningen. Det skulle være høyt, oppklippet og bleket hår med masse hårskum. Både interiør, klær og sminke skulle være neonfarget og grelt. Masse svart kajal rundt hele øye og tykt med mascara og mye øyenskygge ble matchet med malte rosa eller røde lepper og mørk rouge rett under kinnbena som gjorde de mer markerte.
 
1990-2000. «Techno Treasures». Plexiglass, datakretskort, ametyster og Swarovski- krystaller. Kr: 12.500,-
1990-2000. «Techno Treasures»Etter år med rasjonalisering av tekstiler, kunne kvinner igjen fryde seg over luksuriøse stoffer og Christian Diors lansering av The New Look i 1947, preget hele 50tallet meg store strutte skjørt og timeglassformede kjoler.Perler var et must og ble brukt til hverdags og til fest. Hårspray var stikkordet for dette tiåret enten man skulle sette det opp høyt i en klassisk chignon eller det skulle tupperes høyt og vippes utover. Sminkens kvalitet hadde bedret seg noe siden krigen, men likevel var den såpass dårlig at kvinner ofte så ut som de hadde falt i en malingsbøtte. Brunkremen måtte applikeres i tykke lag og puddres deretter og ble ofte klumpete og flekkete. Joan Crawford lanserte en sterkt malt overleppe med kort underleppe som gav munnen et sultent utseende. Øyebrynene skulle være mørke, brede og velformede og ble malt opp hvis man ikke var benådet med dette fra naturens side.
   
   
Tilbake til 1930 - 1960 Tilbake til 1900-1920