Start page LOUISE NIPPIERD
Idé og bakgrunn for utstillingen «As time goes by» ved Louise Nippierd, 2007.

 

1930-1940. «Broken Dreams». Papir (US $), plast, sølv og svarte diamanter. Kr: 14.000,-
930-1940. «Broken Dreams»Etter børskrakket i oktober 1929 hvor alle sparepengene gikk opp i røyk måtte kvinnene sy og lappe på det de hadde og svart ble motefargen i alle plagg for da kunne man lett sy om og variere og kombinere. Kjolene var ofte drapert med et trekantsnitt som var forløper til 40tallets store skuldre. Diskret luksus var stikkordet. Dette var Hollywoods storhetstid hvor folk stormet til kinoene for å flykte fra depresjonen og leve seg inn i lerretets glamorøse drømmeverden. De store stjernene med Jean Harlow og Mae West som frontfigurer,bleket sitt hår og nappet sine øynebryn til en blyanttynn strek. Håret skulle grees vekk fra ansiktet og legges i bølger, men det måtte ikke være for langt.Fotografene lyssatte stjernene bakfra slik at håret ble lysere og stod rundt som en glorie rundt hodene. 20-tallets sminke ble ansett som vulgært, man skulle se naturlig frisk ut. Rouge og brunkrem samt glitrende øyenskygge og falske øyevipper var likevel tillatt brukt for å oppnå det feilfrie utseende stjernene hadde.
 
1940-1950. «We´ll met again». Nylonstrømper, silkeblomster. Kr: 9.000,-
1940-1950. «We´ll met again».Alt ble rasjonert under 2. verdenskrig og 2.300 nylonstrømper gav nok nylon til en fallskjerm, så det ver stor rift om nylon og silkestrømper i hele verden. I Paris levde kvinnene under mottoet at deres menn ville vinne krigen hvis deres kvinner var vakre og de pyntet seg med silkeblomster i håret. Klærene fikk et uniformpreg, bukser ble mer vanlig og brede skuldre var et must. Mascara kunne brukes men viktigst av alt var leppestiften som skulle være sterkrød. Ansiktshuden skulle mattes med pudder, men siden all glysering gikk med til krigsmaskinen var sminken dårlig og ble ofte klumpete.Håret skulle krølles og løftes opp på sidene, gjerne med en stor bølge i pannen.
 
1950-1960. «The Joy of Life». Thaisilke, Swarovskikrystaller og saltvanns kulturperler, (Akoyaperler). Kr: 15.000,-
1950-1960. «The Joy of Life».Etter år med rasjonalisering av tekstiler, kunne kvinner igjen fryde seg over luksuriøse stoffer og Christian Diors lansering av The New Look i 1947, preget hele 50tallet meg store strutte skjørt og timeglassformede kjoler.Perler var et must og ble brukt til hverdags og til fest. Hårspray var stikkordet for dette tiåret enten man skulle sette det opp høyt i en klassisk chignon eller det skulle tupperes høyt og vippes utover. Sminkens kvalitet hadde bedret seg noe siden krigen, men likevel var den såpass dårlig at kvinner ofte så ut som de hadde falt i en malingsbøtte. Brunkremen måtte applikeres i tykke lag og puddres deretter og ble ofte klumpete og flekkete. Joan Crawford lanserte en sterkt malt overleppe med kort underleppe som gav munnen et sultent utseende. Øyebrynene skulle være mørke, brede og velformede og ble malt opp hvis man ikke var benådet med dette fra naturens side.
 
1960-1970. «Space Darlings». Glidelåser og natureloksert aluminum. Kr: 20.000,-
1960-1970. «Space Darlings»Med måneferden dukket Space age epoken opp og kjoler og annet selskapstøy skulle gjerne være sølvfarget. Op art og pop art preget kunstverden og influerte også kledesignere til å skape geometriske mønstre og op art mønstre på klær og stoffer. Store knapper og glidelåser som dekor eller som integrerte deler i tøyet var moderne. Utseendemessig kan decenniet nærmest oppsummeres med ett navn:Twiggy! Hennes store uskyldige øyne ble malt opp og kvinner brukte masse mascara og falske øyevipper. Øyelokkene kunne gjerne ha en sterk turkis farge men leppefarge var bannlyst, kun litt coralfarget eller svak rosa leppestift var akseptert. Håret skulle fortsatt være høyt og tuppert, gjerne med skalk inni, eller man kunne ha Twiggys guttesveis med håret gredd i en sleik.Vidal Sasson lanserte sin 5 punkts frisyre.
   
   
Tilbake til 1930 - 1960 Videre til 1970 - 2000