Start page LOUISE NIPPIERD
Navnedag - Louise - 25.8

Aftenposten 25. august 2006

Louise Nippied, Foto: Tone GeorgsenLudvig, Louise og Lovise Ludvig er ut-ledet av det gammeltyske Hlodovech, sammensatt av blod (berømt) og wig (strid) - altså «berømt stridsmann». Formen Ludvig brukt i Norden fra 1300-tallet, også skrevet Klodvik og Lodvik i middelalderen. Louise er avledet fra den franske formen av Ludvig, Louis. 1015 kvinner heter Louise i Norge i dag

-Jeg er født og oppvokst i England med engelsk far og norsk mor. De ville ha et navn som gikk like bra i begge landene. Det fant de hos mors norske yndlingstante, så jeg er også oppkalt etter henne, Louise. Sier smykke-, og metallkunstneren Louise Nippierd. Hun har hovedfag i kunstfag, metall, ved Kunsthøgskolen i Oslo, og har hatt en rekke separatutstillinger i flere land. Hun har fått flere stipender fra Kulturdepartementet og Norsk kulturråd, som også har kjøpt inn verker av henne. Hun jobber gjerne med aluminium og har lagd spektakulære smykker og utsmykninger.

- Jeg kom til Norge som syvåring og begynte i annen klasse på Smestad skole. De andre syntes det var litt stas med en engelskmann i klassen, litt kult, så de syntes navnet mitt var eksotisk og spennende. Jeg ble aldri ertet for det. Etternavnet er etter far, og det har vært litt problematisk. Jeg har fått mange brev til Nipperud og Nippereid.

Har du hatt noen klengenavn?
- Far sier Lulu eller Weezie, typisk engelske kjælenavn. Da jeg var i Australia, brukte de kortformen Lou. De er litt late der nede. Ellers er jo Louise perfekt overalt.
-Navnet har felles opphav med Ludvig, og kan bety berømt stridskvinne.

- Det passer perfekt til kunsten min. Kroppssmykkene kan minne om rustninger. Kunsten min dreier seg mye om å være rustet. Navnet mitt gjør seg godt som kunstnernavn. Det er mange kunstnerkolleger som sier de er misunnelige på navnet mitt. Navnet er spesielt og det blir lagt merke til. Det fungerer som et visittkort for kunsten min, sier Louise Nippierd, som viser smakebiter på sin kunst på hjemmesiden sin på nettet www.nippierd.com. Nå lager hun nye smykker som skal stilles ut i en separatutstilling i Molde i juni neste år, i Møre og Romsdal Kunstnersenter.

Artikkel: Tor Marcussen
Foto: Tone Georgsen